Veelgestelde vragen

Wat verstaat de TopGolfTalent Foundation onder talent?

De coaches in het Coach platform beoordelen de amateurgolfer op basis van de aangeleverde informatie zoals deze ook bij een financieringsverzoek wordt gevraagd.

Biedt de TopGolfTalent Foundation de garantie voor succes van de amateurgolfer?

Succes in golf hangt altijd van de speler af. De TopGolfTalent Foundation en het Coach platform helpen waar ze kunnen om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. Maar de speler moet het altijd nog zelf doen. 

Hoe garandeert de TopGolfTalent Foundation objectiviteit bij de beoordeling van een amateurgolfer?

De voorwaarden en procedure voor financiering liggen vast en zijn openbaar. Daarnaast beoordelen drie professionele coaches de aanvraag. Tenslotte kijkt het bestuur van de Foundation naar het advies en de argumentatie van het Coach platform. Het resultaat van de aanvraag en de beoordeling worden altijd toegelicht en besproken met de golfer en zijn/haar coach.   

Hoe garandeert de TopGolfTalent Foundation dat de beschikbare financiële middelen ook daadwerkelijk worden besteed aan de amateurgolfers?

De regels voor de status van amateurgolfer zijn strikt. De procedures van de TopGolfTalent Foundation zijn daarop zorgvuldig afgestemd.
De Foundation werkt volgens vastgestelde procedures die openbaar zijn. Een van de uitgangspunten is dat de Foundation voor de eigen organisatie niet meer dan 20% van de inkomsten besteed. Minimaal 80% van de inkomsten gaan naar de amateurgolfers).  

Kan iedereen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning?

Elke amateurgolfer kan in principe in aanmerking komen voor ondersteuning door de TopGolfTalent Foundation. Op deze website staat de procedure voor een aanvraag aangegeven.

Hoe maak ik een Persoonlijk Ontwikkelplan?

Het maken van een Persoonlijk Ontwikkelplan staat uitgelegd op deze website. Een amateurgolfer of zijn/haar coach die vragen heeft of er graag hulp bij wil, kan zich melden tot het Coachplatform of bij de Foundation. Stuur daarvoor via contact een bericht. We helpen graag.

Ik ben erg blij met mijn eigen coach. Mag ik deze aanhouden bij financiering door de Foundation?

Ja zeker. Vertrouwen en een goede onderlinge verstandhouding zijn erg belangrijk bij golf. Elke coach kan overigens support krijgen vanuit het Coach Platform en er voor vragen terecht.

Wat is de relatie tussen de The Dutch en de Foundation?

De TopGolfTalent Foundation onderhoudt goede relaties met het management van alle golfbanen. Ook met die van The Dutch. De relatie met The Dutch is bijzonder omdat de coaches in het Coach Platform er hun thuisbasis hebben.
Verder staan beide organisaties los van elkaar.

Ik woon in Zuid Limburg. Kan ik dan ook financiële ondersteuning krijgen?

Ja zeker. Ondersteuning door de TopGolfTalent Foundation staat open voor elke talentvolle, ambitieuze amateurgolfer. Waar iemand woont, speelt of traint is niet belangrijk.